Ülkemizde, uygun hijyen ve teknik şartlarda üretim yapan tesislere sahip firmaların yanında, standartlara uymayan üretim yapan firmalar da bulunmaktadır. Her iki grup tesislerde üretilen et ve süt ürünleri bileşenlerinin etiket verilerine uygun olmayabileceği günlük yaşamda karşılaşılan bir durumdur. Et ürünlerinde kullanılan hayvan türlerinin tespitinde ELISA ve PCR tabanlı testler kullanılmaktadır. Hayvan türlerini protein bazında ayırmaya çalışan ve tamamı ithal olan ELISA test sisteminin en önemli dezavantajı, benzer hayvan türlerini (koyun ve keçi ayırımı yerine "tek tırnaklı", hindi ve tavuk ayırımı yerine "kanatlı" gibi) ayıramamasıdır. Kitlerimiz, et ve süt ürünlerinde, çoklu hayvansal köken bileşenlerini veya soya, mısır gibi katkı maddelerini, her kökenin sahip olduğu DNA farklılığı düzeyinde analiz etme olanağı sağlamaktadır.
Ayrıca balık ürünlerinin ve yemlerinin içeriğinin tespit edilmesi amacıyla, Alabalık, Çupra, Hamsi, Levrek, Palamut ve Somon türlerini tespit eden kitlerimiz de bulunmaktadır.
Kitlerimiz, "Ready-to-Use" özelliğindedir ve PCR için gerekli tüm bileşenleri içerisinde bulundurur. Her türe spesifik primer ve problar yardımı ile örneğin içeriği tespit edilir. Kit, % 0,1 ‘in altında bir tespit limiti (LOD) ile çok yüksek hassasiyet sağlar. Ayrıca internal kontrol içeriği ile PCR reaksiyonunuzun çalışmasını da kontrol etmektedir.